تحولات لبنان و فلسطین

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۹
کد خبر: 985397

برنامه تولید نان کامل در حالی در دستور کار وزارت بهداشت، با هدف بهبود تغذیه آحاد جامعه قرار دارد که به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، فقط ۲۵ درصد از کارخانجات آرد در کشور آرد کامل تولید می‌کنند.

نان‌های کشور به‌زودی با ویتامین دی غنی می‌شوند

مصرف نان کامل که حاوی ویتامین‌های مورد نیاز بدن است، در سال‌های اخیر در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته است و همه دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور موظف شده‌اند در حوزه فعالیت خود سه کارخانه تولید آرد کامل ایجاد کنند؛ به طوری که بر اساس استانداردهای غذایی، میزان سبوس موجود در آرد باید پنج تا هفت درصد باشد تا بتوان به آن آرد کامل اطلاق کرد.

در این ارتباط، سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: اکنون ۳۷۰ واحد تولیدکننده آرد در کشور وجود دارد که ۲۵ درصد از این تعداد آرد کامل را تولید می‌کنند؛ همچنین به تازگی نخستین واحد تولید نان سنتی کامل به روش صنعتی افتتاح شده است و این روش به زودی در کشور توسعه می یابد.

وی با اشاره به اینکه آرد در کارخانجات ۱۲ تا ۲۸ درصد سبوسگیری می‌شود، افزود:‌ کمترین سبوس گیری مربوط به نان سنگک است.

معاون وزیر بهداشت از نان به عنوان قوت غالب ایرانیان یاد کرد و گفت:‌ میزان مصرف نان در کشور ۳۷ درصد بیشتر از کشورهای منطقه است و هر ایرانی به صورت میانگین ۳۰۰ گرم نان در روز مصرف می‌کند که می‌تواند بستر مناسب برای تامین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌ها باشد.

محمدی تاکید کرد: نانی که از آرد کامل به روش بهداشتی زیر نظر مسئولان فنی زیر نظر وزارت بهداشت باشد، نان سالمی است اما قطعاً نان کامل نیست چرا که باید شاخص‌هایی از جمله آهن، کلسیم، روی، فسفر و گروه ویتامین‌های گروه «بی» را داشته باشد.

رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: بر اساس برنامه سازمان غذا و دارو در تمامی استان ها این است که حداقل یک یا دو واحد تولید آرد کامل فعالیت کنند و در صورت استقبال نانوایان، در اختیار آن ها قرار گیرد.

غنی سازی آرد با ویتامین دی به زودی آغاز می‌شود

محمدی با اشاره به اجرای غنی‌سازی آرد با ویتامین D، گفت: غنی‌سازی آرد با اسید فولیک از مدت‌ها پیش اجرایی شده و در ارتقای سلامت جامعه موثر بوده است؛ با توجه به اینکه مصرف نان جامعه هدف بزرگ‌تری را دارد، غنی‌سازی نان با ویتامین دی در مراحل نهایی است و به زودی آغاز خواهد شد.

معاون وزیر بهداشت با یادآوری اینکه سازمان غذا و دارو مجوزهای مربوط به واحدهای تولیدی صنعتی را صادر می کند، یکی از عوامل موثر بر ارتقای کیفیت نان را شیوه پخت آن دانست و گفت:‌ صنف مربوطه باید توسط بهداشت محیط کاهش اسید فولیک را اطلاع رسانی کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۷:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
    0 0
    نکنیین تتو رو خدا بزارید مردم دردمند باشند .